Una mica d’història

 

L’Associació és va fundà el 1980 per part de presidents de les Federacions Catalanes (atletisme, gimnàstica, natació, bàsquet, hoquei, boxa, patinatge) i presidents I dirigents de clubs (UEC, FC Barcelona, CN Sabadell), així com dirigents de Girona (GEEG), Lleida (Sicoris) i Tarragona (Reus Ploms) per cobrir la màxima representació de la realitat catalana, com consta en els Estatuts.

Nou logotip de l’Associació (des de 2017)

Les finalitats fonamentals són: la formació i la defensa dels Dirigents esportius, també el reconeixement dels més destacats, així com fer arribar a les autoritats les nostres propostes per la millora de l’ activitat física i esportiva de les entitats i el seus practicants.

El nostre objectiu es el d’aconseguir que la majoria dels nostres dirigents, disposin d’una eina de coordinació i consulta de les seves problemàtiques diàries i que afecta a la seva tasca, també intentem que l’ACDE es converteixi en una font d’intercanvi de experiències dels nostres gestors i que serveixen de referent per altres membres del nostre col·lectiu.

ACDE

Antic logotip (fins 2016)

Situació actual:

Els dirigents esportius donada la seva peculiar col·laboració en la majoria dels casos en situació de activitat amateur i compaginada amb la vessant professional, al finalitzar les seves activitats per raons diverses (Canvi de junta, temes professionals, etc.) sovint, queden desvinculat del entorn esportiu en el que havien fet una important aportació personal.

Actualment, la situació de les entitats en la que majoritàriament l’aportació dels dirigents és sense ànim de lucre, estan patint una situació que es podria definir de persecució per part dels òrgans de control de l’estat amb inspeccions d’hisenda, de la seguretat social, etc.

Aquesta situació ens porta a un moment de desencís envers el nostre futur.

l’ACDE pretén aportar el màxim de llum sobre les sortides reals tant dels dirigents com de les entitats que gestionen i defensar dins de les nostres possibilitats els interessos comuns.

El futur…

 

Els canvis constants dintre de la nostre professió demanda que la nostre associació estigui permanentment actualitzant els continguts pels nostres socis, per tal que trobin en l’ACDE el company perfecte per tal donar suport a tots els seus dubtes, trobar altres dirigents que comparteixin projectes i fites, així com tancar les millors col·laboracions per desenvolupar el millor per l’esport de cada club.

Consultar documentació, resoldre neguits, aportar coneixement…

Els millors companys per desenvolupar projectes comuns

Tancar els millors acords per desenvolupar l’esport en els nostres clubs